Dirikan Perusahaan Mudah

Dirikan Perusahaan Mudah

1034
SHARE
Anindya Bakrie

Dulu mendirikan perusahaan susahnya bukan main, sekarang mudah. Tinggal beli perangkat lunak gratis di Google, server tinggal pakai Amazon, promo juga tidak pakai sales, tinggal pakai jaringan sosial. Indonesia amat berpotensi.

Anindya Bakrie, Presiden Komisaris Visi Media Asia dalam Majalah Tempo edisi 4251/17-23 Februari 2014 hal 119

2 COMMENTS

    • Alhamdulillah, senang hati tegonk pencapaian pemerintah dalam menggalakkan umat Islam Kedah untuk menunaikan rukun Islam keempat ini. Buat collection satu hal, tapi yang orang selalu bertanya-tanya, ke mana di belanjakan duit tersebut?Kalau saudara-saudara kita yang daripada Kulim selalu dok tulis depa pergi melawat keluarga-keluarga miskin di pendalaman Sik dan Baling, kekadang bila baca tertanya-tanya jugak, pegawai-pegawai zakat Kedah tak nampak ka benda-benda sebegini. Kalau tak nampak, nak minta tolong Saudara Setpol MB tolong sound sikit depa-depa ni pasai benda-benda ni. Lagipun tuan Setpol kan pernah bertanding area sana. Mestila tuan arif pasai orang kat kawasan sana.Duit zakat dah banyak. Belanjalah ke jalan yang sepatutnya. Jangan la pulak kita dok tayang macam geng otak biru, duit yang ada banyak ni-banyak ni. Pas tu pi tang mana, jangan tanya….

LEAVE A REPLY